Parempi Lämpökatsastus

Lämpökatsastus on aiheellinen, jos olet huolestunut talosi energiankulutuksesta tai putkistosi vuotoriskeistä. Tosin se on viisainta tehdä jo hyvissä ajoin energiankulutuksen minimoimiseksi ja hyötyjen maksimoimiseksi. Lämpökatsastuksessa varmistetaan lämpölaitteiden kunto, ja saat ohjeita mahdollisista korjauksista ja muutoksista, joilla laitteiden ja putkiston käyttöikää voi maksimoida.

Haluat varmasti välttää turhat putkivuodot ja säästää selvää rahaa? Lämpökatsastuksen avulla pystyt hoitamaan kaikki tarvittavat huollot, kunnostukset ja uusimiset juuri oikeaan aikaan.

 

Marko Lukkari
Parempi Lämpöremontti – Fise-pätevöitynyt LVV-kuntotutkija

Parempi Lämpöremontti: laatua alusta loppuun

Laatuun kannattaa panostaa, kun kyseessä on oma koti ja sen arvo. Parempi Lämpöremontti on kehitetty parhaaksi valinnaksi jokaiselle lämpöremonttia harkitsevalle. Sen pitävä laatuketju syntyy asiantuntevasta suunnittelusta, alan ykköstuotteista ja ammattitaitoisesta asennuksesta. Tätä palvelua et muualta saa.

Milloin lämpökatsastus on aiheellinen?

1

Rakennusten lämmityslaitteiden elinkaari on noin 10-30 vuotta ja putkien elinkaari on noin 50 vuotta – teoriassa. Käytännössä asia ei ole lainkaan näin yksiselitteinen. Järjestelmän kuntoon vaikuttavat tekijät vaihtelevat kiinteistökohtaisesti, joten tilanteen voi varmistaa vain katsastamalla. Järjestelmä on hyvä ottaa seurantaan jo 10 vuoden jälkeen.

2

Järjestelmän kuntoon vaikuttavia tekijöitä ovat Lämpö-suunnitelmien asianmukaisuus, työn laatu ja asennusmenetelmät, tuotteiden materiaali ja laatu, kiinteistön käyttötarkoitus sekä tietenkin järjestelmien huolto ja kunnossapito (tai niiden puute). Jos et tiedä varmuudella näitä kaikkia, selvitä Lämpö-kuntokatsastuksella talosi putkiston kunto ennen kuin vahinko ehtii tapahtua.

3

Putkivuoto on ikävin aihe kuntokatsastukselle, mutta niinkin saattaa käydä. Oireita mahdollisesta vuodosta ovat mm rakenteissa ilmenevät kosteusvuodot, ummehtunut haju, parkettien tummuminen yms. Jos tällaisia uumoilet talossasi olevan, ota yhteyttä viipymättä!

Parempi Lämpökatsastus on maksuton eikä sido sinua mitenkään

1

Kuntokatsastus on ns. aistinvarainen ja kokemukseen perustuva tarkistus – kohteena voivat olla lämpöverkkoputkistot, käyttövesiputkistot ja jäte-/sadevesiviemärit Saat putkistojen kuntokatsastuksesta tarkkoihin havaintoihin perustuvan raportin, joka sisältää myös korjaus- ja huoltotarpeet tulevalle kymmenvuotiskaudelle. Parempi Lämpöremontti -palveluun kuuluva kuntokatsastus ei maksa sinulle mitään eikä sido sinua mitenkään.

3

Joskus voi käydä niin, ettei kuntokatsastuksen silmämääräisillä menetelmillä pystytä tekemään riittävän luotettavia päätelmiä jonkin osa-alueen kunnosta. Jos kuntokatsastusraportti on näin vaarassa jäädä keskeneräiseksi tai puutteelliseksi, tarvitaan jatkotoimenpiteenä kuntotutkimusta.

Kuntotutkimuksessa asiantuntija tutkii rakennuksen jonkin rajatun osa-alueen, rakennusosan tai laitteiston. Tutkimus tehdään riittävässä laajuudessa ja sellaisin menetelmin, että saadaan kyllin tarkasti selville kyseisen osa-alueen kunto, vauriomekanismit, soveltuvat korjausmenetelmät ja korjausten suositeltava ajankohta.

2

Parempi Lämpöremontti -palvelulla on apuna ja kuntokatsastuksen laadun takeena Fise-pätevöitynyt LVV-kuntotutkija Marko Lukkari. Kuntokatsastuksissa tunnussanojamme ovat aina puolueettomuus, ammattitaito, luotettavuus ja laadukas työ.

4

Kuntotutkimuksen, jossa käytetään kunnonmäärityksen apuna teknisiä mittalaitteita, voi tilata erikseen isompiin rivitalo- ja kerrostalokohteisiin koskien lämpöverkko- ja käyttövesiputkistoja sekä jäte/sadevesiviemäreitä ja salaojajärjestelmiä. Saat yhteyden Fise-pätevöityneeseen LVV-kuntotutkijaan alla olevalla lomakkeella.

 

Selvitä kotisi lämmitysjärjestelmäsi kunto 
– tilaa maksuton kuntokatsastus!

 

Lämpökatsastus on sinulle täysin ilmainen
eikä sido sinua mitenkään. Mutta voi pelastaa 
talosi kunnon ja säästää sinut isoilta kuluilta!